top of page
  • Writer's pictureAlexandraK.



Prajem Vám krásny a hlavne šťastný nový rok. Verím že ste si užili sviatky so svojimi najbližšími a že ste do nového roka vykročili tou správnou nohou.

Už sa veľmi teším čo nám tento rok prinesie.





Mám pre vás trošku iný recept ktorý sa nedá papať, ale rozvonia váš domček ako Vianoce. Uložte si tento recept na neskôr, keď budete zdobiť váš vianočný stromček. Video postup nájdete aj na mojom Tik Toku.



POTREBUJEME :

- pomaranč

- jablko

- škoricové tyčinky

- anízové hviezdičky

- rozmarín

- klinčeky


POSTUP : Do hrnca vlejeme vodu. Potom vložíme na kolieska nakrájaný pomaranč a jablko, škoricu, hviezdičky, rozmarín a klinčeky. Občas premiešame a privedieme do varu. Nechajte rozvoniať celý dom a užite si tieto sviatky.

  • Writer's pictureAlexandraK.



Tohtoročné vianočné pečenie je odštartované. Prvý krát som skúsila spraviť perníčkové crinkles. A je to mňamka. Určite to musíš vyskúšať aj ty !



POTREBUJEME :

- 2 vajcia

- 180g cukru (ja som použila hnedý)

- vanilka

- 70g masla

- 260g múky

- 1 lyžica kypriaceho prášku

- 1 lyžica škorice

- 1 lyžica perníkového korenia

- štipka soli

- práškový cukor (na obalenie)


POSTUP : Ako prvé si vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkou do peny. Potom pridáme zmäknuté maslo. Prisypeme múku, kypriaci prášok, štipku soli, perníkové korenie a škoricu. Vzniknuté cesto dáme na 1-2 hodiny do chladničky. Potom tvarujeme guličky, obaľujeme ich v práškovom cukre a poukladáme vedľa seba na plech. Pečieme na 180°C cca 15 min.

Dobrú chuť !

bottom of page